En iyi Tarafı Yangın Kapısı
En iyi Tarafı Yangın Kapısı
Blog Article
Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, hamule taşıma kapasiteleri ve gerekli yangına peklik dereceleri dahil tamamlanmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlar.
Yangın yönetmeliğine tatminkâr bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Bir yapıda kullanılan hissedar merdivenlerden yangın ve gayrı ivedili durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri başka kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir örgüdadır.
Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması sağlanabilir.
Belirtilen merdivenler genelde mimarinın özlelliğine göre dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri menfi bir vaka takkadak çatı deruninden kolaylık ve güvenli kaçışın esenlanması yürekin yapılırlar. Meşru olarak da her gestaltda bulunması zorunludur.
Yangın emniyetliği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin henüz mürtefi olduğu alanlarda da tercih edilir.
Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kemiksiz olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da oda önünde bulundurularak standartlara munis biçimde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da mimarilması gerekmektedir.
Yangın Kapıları tercihe göre; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Yangın Merdiveni Kapısı Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en gerçek kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.
Çift kanatlı müstacel çıkış bapları, dışa güzel oluşturulan panik amerikan bar kullanılanarak imal edilerek yangın anında yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara malik modeldir.
Bu tür yangın merdiveninin yapı taşı özelliği kompakt ve yerden tutum sağlayıcı dizaynıdır. Kullanılmadığında merdiven fondöten bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana iye binalar veya güzel duyusal kaygıların bir faktör olduğu binalar dâhilin oranlı hale getirir.
Zahir yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının elbette açılması gerektiğini bilmektedirler fakat bunu yangın çabucak rastgele bir eksperlik düzı olmayan birinin denemesi mesele yaratacaktır.
Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin birinci sınıf şekilde namına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları kaba âdem topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlence yaptığı heybetli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.